Ryhmäliikuntakalenteri & tuntikuvaukset

Salora Gymin monipuolinen ryhmäliikunta tuo iloa ja energiaa arkeesi!



Syksyn kalenteri 9.9. alkaen


Salikohtaiset kalenterit

Ryhmäliikuntasalit ovat asiakkaidemme vapaassa käytössä ohjattujen tuntien ulkopuolella. Autamme mielellämme musiikkilaitteiden kanssa. Kalenterin saa suremmaksi klikkaamalla.

Ryhmäliikunta

Spinni

Toiminnallinen

Kehonhuoltotunnit

Aromarentoutus

Aromarentoutus rauhoittaa kehon ja mielen. Luonnolliset eteeriset öljyt diffusoidaan tilaan. Miedosti tuoksuva höyry auttaa rauhoittumaan sekä kohottaman mielialaa. Aromarentoutus tunnilla avaamme kehoa lempeästi, rentoutuen erilaisissa asennoissa, jotka voivat olla kevyesti venyttäviä. Apuna käytämme putkirullaa.

Fascia

Tunti perustuu faskiaaliseen liikkuvuusharjoitteluun, jonka tarkoituksena on parantaa lihaskalvojen välistä nesteytystä. Tällä tunnilla pääset tekemään dynaamisia venytysharjoituksia kehon faskialinjoja mukaillen. Lisäksi hyödynnämme hengitysharjoituksia, joiden tarkoitus on rahoittaa parasympaattista hermostoa. Mukaan tunnille tarvitset juomapullon ja mukavan vaatetuksen. Tästä tunnista hyötyy jokainen, joka kaipaa rauhoittumista ja palautumista fysioterapeuttiseen näkökulmaan ja tietoon perustuen.

Kehonhuolto

Tämä tunti kruunaa keskiviikkoaamun treenin. Rauhallista, lempeää ja monipuolista liikettä ja venytystä koko kropalle. Tällä tunnilla ei tarvitse suorittaa, vaan vaikka silmät kiinni keskittyä hyvään oloon. ​​​​​​​

Keppijumppa

Ryhtiä, liikkuvuutta ja lempeää voimaa. Kepin kanssa tehtäviä avaavia liikkeitä keholle sekä oman kehon painolla tehtäviä voimaliikkeitä.

Mobility

Lempeä kehon liikkuvuutta parantava tunti. Pitkiä syviä venytyksiä kuminauhoja ja rullaa apuna käyttäen. Tunnilla pääset rentoutumaan rauhoittavan musiikin tahdissa.

Pilates

Pilates perustuu Joseph Pilateksen luomaan kehonhallintamenetelmään, jonka tavoitteena on kehittää voimaa, hallintaa ja liikkuvuutta. Menetelmän tehokkuuden salaisuus on kuuden periaatteen hyödyntäminen; keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen. Tunti koostuu pääosin pre-pilates harjoitteista, joiden avulla edistät keskivartalon aktivoitumisen kautta koko kehosi liikehallintaa. Säännöllinen pilatesharjoittelu tukee kehosi toimintakykyä, josta on hyötyä myös arkielämässä ja muissa liikuntalajeissa.

Saunarentoutus

Lempeän lämpöinen sauna, istuen tehtävät kevyesti avaavat sekä rentouttavat liikkeet vapauttavat kehosi jännitystiloja. Saunassa olemme vaatteet päällä. Voit tulla shortseissa tai trikoissa, t-paidassa tai topissa. Kenkiä ja sukkia et tarvitse. Mukaan hikipyyhe ja vesipullo. Saunarentoutus on erittäin hyvä palauttava noin puolen tunnin harjoitus.

YogaYin

on hidas, lempeä, passiivinen ja toisille jopa meditatiivinen tunti, jossa asanoissa viivytään useita minuutteja. Helpot asanat keskittyvät usein alaselän ja lantion alueelle, missä sijaitsee paljon sidekudosta, joka vaikuttaa koko kehon toimintaan. Yin Joogassa hengityksen ja pitkäkestoisten venytysten pyrkimyksenä on vaikuttaa kehon syvimpiin osiin, jänteisiin sekä lihaksiin, ja monet asanoista tehdään joko istuen tai makuulla. Yin Jooga on helppo tapa tutustua joogan maailmaan ja se sopii kaikille oman kehonsa ja mielensä hyvinvoinnista kiinnostuneille.

Yoga

Tunti antaa mahdollisuuden kehon ja mielen palautua rasituksesta sekä stressistä. Liikkeet ovat rauhallisia, rentoja ja lempeästi venyttäviä. Sopii kaikille eikä tarvitse olla aikaisempaa kokemusta. Anna itsellesi hetki tehdä mielelle ja keholle hyvää.


Lihaskuntotunnit

Core&Booty

Ala- sekä keskivartalon lihaksiin keskittyvä tunti. Tunnilla hyödynnämme oman kehon painoa, vastuskuminauhoja ja kahvakuulia ohjelmasta riippuen. Tunti tehdään aikaa vastaan, joten saat tehdä liikkeet omaan tahtiisi ja oman kuntotasosi mukaan.

FitBody - sisältää askellusta

FitBody- tunnilla yhdistetään hikiset ja hauskat askelkuviot toimintakykyä tukevaan lihaskuntoharjoitteluun lempeää loppujäähdyttelyä unohtamatta. Menevä ja monipuolinen musiikki sekä erilaisten välineiden hyödyntäminen ovat tämän tunnin suola. Tunti soveltuu vasta-alkajasta aktiiviliikkujaan

Kahvakuula

Kahvakuula on tehokasta lihaskuntotreeniä, joka sopii kaikenkuntoisiolle. Tunnilla opastetaan liikkeet ja annetaan ohjeet tehtäviin harjoitteisiin, jotka on mahdollista tehdä oman kuntoon nähden sopivalla tavalla. Tunnilla hyödynnetään myös oman kehon painolla tehtäviä liikkeitä.

PowerBody

Tällä tunnilla treenaamme voimaa. Tunti rakentuu voimaharjoittelusta tuttujen perusliikkeiden ympärille, kuten kyykyt, maastavedot sekä erilaiset työntö- ja vetoharjoitukset. Tunti soveltuu ihan jokaiselle.

Toiminnallinen

Tunnilla tehdään monipuolisia toiminnallisia liikkeitä niin vartalon lihaksistoa kuin aerobista kuntoakin kehittäen. Tavoitteena on saada kokonaisvaltaisesti toimintakykyinen kroppa tukemaan arkeasi sekä muita mahdollisia harrastuksia.

Treenin kuormittavuutta pystyy jokainen muokkaamaan omaan tasoonsa sopivaksi esim. painoja, toistoja tai variaatiota säätämällä.

Harjoitteet voidaan tehdä aikaa vasten eri pisteitä kiertämällä tai esim. erilaisia liikepareja yhdistelemällä.


Les Mills

BodyAttack

Kuntoa ja kestävyyttä parantava aerobinen tunti, positiivisella energialla. Musiikin tahtiin tehtävässä intervallityyppisessä harjoituksessa yhdistyvät eri urheilulajien inspiroimat liikkeet, juoksu, kyykyt, hypyt ja punnerrukset. Musiikki ja erilaiset teemat tempaa mukaansa ja tekee treenistä hauskan.

BodyCombat

Itsepuolustuslajeihin perustuvat liikkeet ja motivoiva musiikki rytmittävät tehokasta treeniä. Lyönnit ja potkut vahvistavat koko kehoa ja parantavat kuntoasi. Kaikki liikkeet suoritetaan ilman kontaktia.

BodyPump

Musiikin tahtiin suunniteltu lihaskuntotreeni, jossa haastat sekä itsesi että voimatasosi. Tunnin aikana treenataan läpi kaikki kehon isot lihasryhmät levytankoa ja irtopainoja apuna käyttäen. Valitset sinulle sopivat ja omaa voimatasoasi haastavat painot. Tällä tunnilla harjoitat lihaksiasi tehokkaasti.


Sisäpyöräily

Spinni

Sisäpyöräilytunneista löydät jokaisen makuun jotakin! Näillä tunneilla kehität jalkojen lihaksiston lisäksi erityisesti hapenottokykyäsi. Samalla pääset nauttimaan hyvän musiikin ja kannustavan ohjaajan vetämistä treeneistä. Kaikilla tunneilla pystyt säätämään vastuksen juuri sinulle sopivaksi.

Spinni 30' & Power 30'

Sopiva sekoitus pyöräilyä ja lihaskuntoa. Spinniosuudessa menevä ja innostava musiikki pitää vauhdin yllä. Soittolistalla uusia hittejä ja vanhepia klassikoita. Monipuolinen lihaskuntotreeni tehdään erilaisia välineitä käyttäen musiikin tahtiin.


Tanssi

PartyDance

Mukaansatempaava ja helppo tanssillinen ryhmäliikuntatunti. Tunnilla ei rakenneta pitkiä koreografioita, vaan keskitytään helppoihin askelsarjoihin ja hauskanpitoon rytmikkään musiikin tahdissa. Kaikki saavat tanssia omalla tyylillään ja aiempaa tanssitaustaa ei tarvita. Tällä tunnilla saat hien pintaan ja hyvän fiiliksen.